2010 m. vasario 7 d., sekmadienis

Varškėčiai

2 pakeliai smulkios varškės
5 šaukštai manų kruopų
5 šaukštai su kaupu bulvių krakmolo(jei mažai įdėti papildomai, kad tešla neirtų)
2 kiaušiniai
druskos
Eiga
Varškę išsukame su kiaušiniais, sudedame krakmolą, žiubsnelį druskos ir manų kruopas. Viską gerai išmaišome kol gaunasi tešla iš kurios rankomis susukame virvelę 5 centų monetos skersmens, supjaustome 2 cm gabaliukais ir sudedame į pasūdytą, verdantį vandienį. Verdame tol, kol iškils į viršų ir padidės 2 kartus.
Valgyti su grietine, grietinės-sviesto padažu arba su spirgučių-grietinės padažiuku.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą