2010 m. vasario 7 d., sekmadienis

Trapusis pyragas su rabarbarais

Tešla
500 g miltų
200 g margarino
1 kiaušinis
keli lašai romo esencijos
15 g vanilinio cukraus
100 g cukraus
2 šaukštai cukraus pudros apibarstymui
2 šaukštai sviesto kepimo formai patepti
Įdaras
1 kg rabarbarų
150 g cukraus
Eiga
Minkykite tešlą iš jai skirtų produktų ir pusvalandį laikykite šaldytuve.
Rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir patroškinkite su cukrumi (būtinai be vandens). Visą laiką maišykite, kol masė sutirštės. Ataušinkite. Šaldytą tešlą padalinkite į 2 nelygias dalis (2:1). Mažesniąją dalį dėkite į šaldiklį, o didesniąją - plonai iškočiokite ir ja išklokite jau riebalais pateptą vidutinio dydžio kepimo formą, neužmiršti ir kraštų. Šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 15 min. Ant apkepusios tešlos krėskite rabarbarų masę, ją išlyginkite ir apibarstykite tarkuota tešla iš šaldiklio. Pyragą kepkite dar 15 min., kol pagels viršutinis sluoksnis. Iškepusį pyragą apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti keturkampiais gabaliukais. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą