2010 m. vasario 7 d., sekmadienis

Baklažanų užkandėlė

2 baklažanai
1 kiaušinis
6 šaukštai miltų
6 šaukštai aliejaus
300 g varškės
1-2 česnako skiltelės
2 šaukštai grietinės
Eiga
Baklažaną supjaustome 0,5 cm griežinėliais, padruskiname ir paslegiame 15-20 min., kad išsiskirtų sultys, kurias prieš kepimą nupilsime. Šis procesas reikalingas baklažano kartumui panaikinti. Jei baklažanas labai kartus, tai galima jį dar nuplauti prieš kepimą.
Baklažano griežinėlius pamirkome kiaušinio plakinyje, apvoliojame miltuose ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Iškeptus griežinėlius išdėliojame ant popierinio rankšluosčio, kuris sugers riebalų perteklių.
Į dubenį sudėti varške, kurią pertriname šakute, išspaudžiam česnaką, sudedam grietinę ir viską labai gerai išsukam iki vienalytės masės.
Kiekvieną baklažano griežinėlį aptepame varškės mase ir skanaujame. Labai tinka pusryčiams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą