2010 m. vasario 7 d., sekmadienis

Marmurinis keksas

Tešlai
150 g margarino
2 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės kefyro
3 stiklinės miltų
1 citrinos žievelė
3 šaukštai kakavos
1,5 saujos razinų
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
galima įdėti ir mėgstamų riešutų saujelę
Eiga
150 g margarino išsukti su 2 stiklinėmis cukraus. Įdėti 4 kiaušinius, 1,5 stiklines kefyro(prieš tai jame užgęsinus 2 arbatinius šaukštelius sodos), 3 stiklines miltų, razinas, labai smulkiai supjaustytą 1 citrinos žievelę.
Išmaišyti tešlą ir padalinti į 2 dalis: į vieną įmaišyti 3 šaukštus kakavos. Į silikoninę arba riebalais pateptą kekso formą dėlioti su šaukštu abi tešlas taip, kad gautusi margi raštai. Kepti 175 laipsnių temperatūroje 40-45 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą