2010 m. vasario 7 d., sekmadienis

Silkė kailinėliuose

1 silkės filė
1 virta vidutinio dydžio bulvė
1 virtas vidutinio dydžio raudonasis burokėlis
2-3 virti kiaušiniai
1 mažas mėlynasis arba baltasis svogūnas
galima dar 1 virtą vidutinio dydžio morką įdėti
0,5 indelio majonezo
Eiga
Visas daržoves ir kiaušinius sutarkuojame smulkesne burokine tarka. Silkę supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais arba kubeliais. Taip pat labai smulkiais kubeliais supjaustome svogūną.
Į pasirinktą permatomą arba nepermatomą indą visus ingridientus sudėti tokia tvarka: bulvės+plonas majonezo sluoksnis, silkė, svogūnai+majonezo sluoksnis, kiaušinio baltymas+majonezo sluoksnis, morkos+majonezo sluoksnis(kaip minėjau galima ir nedėti), burokėliai+galima pašlakstyti citrinos sultimis+majonezo sluoksnis. Viršų apibarstome tarkuotais kiaušinių tryniais. Padėti į šaldytuvą ir leisti įsistovėti, nes skonis būna daug geresnis. Visus sluoksnius stengtis daryti kuo plonesnius, nes tada galima šį patiekalą supjaustyti stačiakampiais gabaliukais.  Aš šį patiekalą visada darau iš vakaro.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą