2010 m. vasario 5 d., penktadienis

Baklažanų apkepas su faršu

2 baklažanai, pjaustyti plonais griežinėliais
1 valgomas šaukštas alyvuogių aliejaus
400 g kiaulienos-jautienos faršo
20 g maltos mėsos prieskonių
700 g trintų nuluptų pomidorų
250 g mocarelos, pjaustytos griežinėliais
žiupsnelis bazilikų
Baklažanų griežinėlius apkepti keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Išėmus iš keptuvės, nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Faršą sudėti į keptuvę, apkepti, sukrėsti pomidorų tyrę, pakaitinti ir pagardinti mėsos prieskoniais.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo indą ištepti aliejumi, iškloti indo dugną keptomis baklažano skiltelėmis vienu sluoksniu, po to dėti sluoksnį paruošto faršo ir pabarstyti bazilikais. Toliau sloksniuoti vėl nuo pradžių. Apkepo viršų apdėti sūrio griežinėliais. Kepti orkaitėje apie 20 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą