2010 m. vasario 7 d., sekmadienis

Netikras zuikis

1,5 kg riebesnio kiaulienos kumpio
1 didelis svogūnas
2-3 česnako skiltelės
1 kiaušinis
3-4 šaukštai aliejaus
3 batono riekelės
250 ml pieno
pipirų, druskos pagal skonį
Eiga
Sumalame mėsą. Supjaustome svogūną kubeliais ir pakepiname. Į sumaltą mėsą įmušti kiaušinį, įspausti česnako skilteles, suberti keptus svogūnus, sudėti batono riekeles (prieš tai pamirkytas piene ir atskirtas nuo plutelių), pipirus ir druską. Ant skardos pasitiesiame kepimo popieriaus(papraščiau išplauti skardą, bei patiekalas ne taip prilimpa), pasišlapiname rankas ir formuojame netikrus zuikius. Iš pateiktų produktų gaunasi du vidutinio dydžio netikri zuikiai. Kai ant skardos suformuojate zuikius juos būtinai reikia šlapiomis rankomis nuglostyti, kad būtų padengti lyg plėvele, nes taip apsaugosite savo kepamą patiekalą nuo suplyšimo.Paruoštus zuikučius pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 1h 30 min.
P.S. Galima kiaulienos faršą per pusę maišyti su jautienos faršu. Per Velykas į kepamą zuikį įdedu kietai išvirtų kiaušinių. Labai gražiai atrodo ir skanu labai. Bandžiau dėti ir morką virtą, žirnelių. Gaunasi gerai ir skaniai, nes morka tokio šlapumo priduoda. Žodžiu, eksperimentuokite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą