1 litras pieno
125 ml natūralaus jogurto
Eiga:
Pieną užvirinti ir leisti atvėsti iki 43-45 laipsnių. Į praaušusi pieną supilame natūralų jogurtą. Gerai išmaišome ir supilame į stiklainį, kurį uždengus maistine plėvele ar folija laikome šiltai kambario temperatūroje apie 6-8 valandas(jei namuose šalta, tai reikia apsukti indą rankšluosčiu, žodžiu, šį laiką jis turi praleisti šiltai). Laikyti šaldytuve. Galiojimo laikas-apytiksliai savaitė.
Jei norisi, kad jogurtas gautūsi tirštesnis, tai reikia pieną nuo užvirimo pakaitinti apie 20 min. ant silpnos ugnies pastoviai maišant, kad neprisviltų. Prieš supilant jogurtą į pravėsusį pieną reikia nugriebti susidariusį krekeną(plėvelę). Prieš supilant jogurtą į pakaitintą pieną, tinkamą temperatūrą galime nusistatyti ir be virtuvinio termometro. Kišame pirštą į šiltą pieną ir jei galite iškentėti lėtai skaičiuodami iki 15, tai vadinasi temperatūra tinkama.
Kai darysite sekantį kartą, manau kad galima dėl bakterijų įdėti ir namų gamybos jogurto, tai savikaina visai būtų juokingai maža. Tektų nusipirkti tik pieno.
Iš tokio kiekio gaunasi litras natūralaus jogurto, kurį valgyti labai skanu pagardinus įvairiais vaisiais, namine uogiene, avižiniais dribsniais ir dar kokiais kitais jūsų mėgstamais ingredientais.
Aftereight brownie
Prieš 7 metus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą