Rikota - tai minkštas tepios konsistencijos švelnaus skonio itališkas sūris, panašus į varškės kremą. Tradiciškai šis sūris gaminamas iš avių arba karvių pieno išrūgų. Iš pradžių išrūgos parą laikomos kambario temperatūroje, tada pakaitinamos beveik iki virimo ir perkošiamos per tankų audinį. Išvertus iš italų kalbos ricotta reiškia ,,dar kartą išvirtas''.
Rikotos sūris nebrandinamas ir parduodamas tik šviežias, todėl jį reikia greitai suvartoti. Sumaišyta su cukrumi, apelsinų sirupu ar citrinų sultimis, pagardinta cinamonu, šokolado drožlėmis arba pistacijomis rikota tiekiama kaip desertas. Rikotos sūris tinka vamzdelio ar kriauklelės formos makaronams įdaryti, įvairiems apkepams, keptiems ir nekeptiems pyragams.
1 litras kefyro
Eiga:
Rikotos sūrio galima pasigaminti ir namuose iš pirktinio kefyro. Kefyro pakelį įdėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite, kol sušals į ledą. Perpjaukite pakelį, išimkite į ledą sušalusį kefyrą ir įdėkite į dvigubos marlės maišelį, palikite per naktį nusivarvėti, nuspauskite, sukrėskite sūrį į indelį ir laikykite šaldytuve. Iš 1 litro kefyro turėtų išeiti maždaug 250 g rikotos sūrio.
Aftereight brownie
Prieš 7 metus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą