3 kupini šaukštai sviesto
2 kupini šaukštai miltų
2 kupinos saujos tarkuoto fermentinio sūrio
0,5 litro pieno
0,5 pakelio makaronų (dėjau vadinamuosius kaspinėlius)
0,5 indelio konservuotų žirnelių (dar skaniau žalių)
1 indelis moliuskų (apie 250 g be skysčio), galima dėti ir konservuoto tuno aliejuje panašų kiekį
Saujelę žalumynų (šiuo atveju dėjau svogūnų laiškus, bet galima krapų ar kitų mėgstamų prieskoninių žolelių)
Druskos, pipirų pagal skonį
Eiga:
Užkaičiame puodą, pasūdome ir išverdame mėgstamų makaronų pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas. Tuo tarpu kol verda makaronai, pasigaminame padažą. Keptuvėje išlydome sviestą, sudedame ir pakepiname miltus nuolatos maišydami ir supilame pieną bei pagardiname druska ir pipirais. Kai pienas sutirštėja, suberiame lydytą sūrį. Kai sūris išsilydys sudėsime moliuskus arba tuną, konservuotus ar žalius žirnelius, išvirtus makaronus ir kelias minutes pašildome. Baigus gaminti, pagardiname mėgstamais žalumynais. Šį patiekalą reikia valgyti iš karto, kol nesutirštėjo sūris. Galima makaronus apipilti šiuo padažu, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir pakepti orkaitėje, kol sūris išsilydys. Gausis skani užkepėlė.
Iš šių ingredientų kiekio išeis lengvi pietūs 3-4 žmonėms.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą