200 g margarino
3 kiaušiniai
6 šaukštai cukraus
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
4-5 rūgštūs obuoliai
Eiga
Margariną ištriname su 6 šaukštais cukraus, sudedame 3 trynius, bei 1 šaukštelį kepimo miltelių. Po truputį berdamos miltus suminkome kietą tešlą ir įdėję į politileninį maišelį, paliekame valandai šaldymo kameroje.
Išėmę iš šaldymo kameros, tešlą padaliname į 2 dalis.
Pirmąją dalį sutarkuojame į kepimui paruoštą skardą. Ant viršaus tarkuojame obuolius, apibarstome cinamonu. Likusi tešlos dalis perpjaunama pusiau. Vieną gabaliuką sutarkuojame ant obuolių. Tada užpilame su cukrumi išplaktų 3 kiaušinių baltymų masę (1 baltymas -1 šaukštas cukraus). Ant viršaus sutarkuojame likusią tešlos dalį.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min.
Obuolių įdarą galima pakeisti rūgštesne uogiene. Labai skanu.
Obuolių įdarą galima pakeisti rūgštesne uogiene. Labai skanu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą